Vi kan hjelpe!

Postet av Flå IL den 20. Nov 2018

Visste du at det finnes en tilskuddsordning som kan bidra til at barn fra lavinntektsfamilier også kan delta i aktiviteter?


Offentlige instanser, private aktører og frivillige organisasjoner kan søke om støtte, på vegne av barn og unge i lavinntektsfamilier. Et eksempel kan være et idrettslag som søker om støtte på vegne av ett eller flere barn i sin krets, slik at de barna kan være med på idrett til tross for trang økonomi.


Målet med denne ordningen er å motvirke eller dempe konsekvensene av fattigdom blant barn og ungdom. Målgruppen er barn og unge som er berørt av utfordringer knyttet til fattigdom. 


Det er Barne- ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) som administrerer denne ordningen, som er en nasjonal tilskuddsordning som skal bidra til å inkludere barn i lavinntektsfamilier.


Tidligere het denne ordningen nasjonal tilskuddsordning mot barnefattigdom. 


Frist for å søke om tilskudd er 26. november.


Her kan du lese mer om ordningen på Bufdir sine sider, HER 


Ta kontakt med lagleder på laget ditt barn tilhører eller direkte med leder/nestleder!

Informerer om at alle med verv i Flå & Lundamo Håndball har taushetslikt, det skal være trygt å si ifra og ta kontakt.Oppstart av teknikktrening 2017/2018

Postet av Flå IL den 13. Nov 2017


Da blir det endelig oppstart av teknikktreninger i regi av Flå og Lundamo Håndball.

Her vil det bli gratis kaffeservering og noe å bite i attåt kaffen til de voksne.

Teknikktreningene vil bli administrert av hovedtrener Kim Ulriksen og ved noen av fredagene blir det innhentet gjestetrenere i tillegg.


Det vil være hovedfokus på NHF’s teknikkmerker, mestring, skadeforebygging og glede.

 

Oppstart førstkommende fredag 17.11.2017, kl 18:00

 

Håper på stort oppmøte og positivt engasjement!


Mer info om NHF’s teknikkmerker finner dere HER
Veiskille og takknemmelighet

Postet av Flå IL den 13. Nov 2017

Da har Flå og Lundamo Håndball og Asgeir Hatlen kommet dit hvor våre veier skilles.

 

Vi vil få takke Asgeir for alt han har bidratt med i klubbene og takke for den ressurspersonen han har vært for oss og ikke minst for de spillerne som har hatt den glede av all den kunnskapen han villig har delt innen håndball på banen.

 

Vi ønsker Asgeir all lykke til i sin nye jobb for Byåsen Elite og håper han der får muligheten til å dyrke sin lidenskap for idretten helt ut.

Trener's hjørne, Herrer 4. div. 29.10.2017

Postet av Flå IL den 30. Okt 2017

Kamp 29.10.2017, Flå/Lundamo/Støren - Surnadal  30-23

Trener: Kim Ulriksen1. Hva synes du om kampen? 


Artig kamp! Mye tempo fra vår side, kanskje litt utenfor det vi beherker til tider, men skal vi ha det slik må vi presse ytterkantene av komforsonen.

2. Hva synes du kunne ha blitt gjort bedre? 


Vi kunne ha hatt mere stabilitet i forsvar. Noen på laget gjorde en kjempejobb i forsvar. Hadde alle vært like mye på hugget så hadde vi hatt 10-12 mål mindre i mot oss. Til tross for at dette ble en kamp hvor vi spilte 85% forsvar og 15% angrep, så vinner vi første omgang med 14-9 og andre omgang med 16-14. I og med at vi har stort sett jobbet forvar til nå i sesongen så er dette ikke et optimalt resultat mot et slikt lag som vi møtte. Vår generelle vilje og evne til å blokke er også alt for dårlig. Vi har et par som gjør dette fryktløst og ansvarsfullt, men vi trenger alle der.
I angrep hadde vi kunnet begrense tekniske feil som igjen hadde gjort noe med resultatet. Vi har endel å jobbe med når det kommer til å være samspilt. Samspilt med strek, samspilt med avtaler.

3. Hva synes du gikk bra i kampen?

Nok en gang viser vi hvilken spillergruppe vi har. Vi vinner nok en gang på enkeltprestasjoner og småspill i mellom få personer. Dette er en enorm ressurs som jeg håper vi kan få melket maks av når vi har begynt å bli skikkelig samspilt.
I forsvar har vi også jobbet litt med å få satt en forsvarsavtale som kalles "fella". Når sideback til motstander slipper ball ned til kantspiller så markerer vår midtback ut motstanders midtback og våre sidebacker gjør klar til snapping eller duell med motstanders sidebacker. De gangene dette ble gjennomført så slet motstander.

4. Hva bør vi bli bedre på? 


Genelrelt samspill i forsvar og angrep. Vi må bli mere kjent med hverandres valg og spillevaner. I forsvar må vi bli enda ivrigere til å holde motstander på avstand til målet vårt og samtidig bli mye flinkere på fotflytting, blokking og dueller.
I angrep må vi bli flinkere til å sette fart sammen når vi har gjenvunnet ballen. Vi bli ofte for seine til å flytte ball til riktig person i denne fasen. Kommer vi oss ikke gjennom på dette må vi etablere og da må vi bli flinkere til å iverksette struktur på spille vårt slik at vårt etablerte angrepsspill ikke blir så lottopreget og basert på enkeltindivider.

Målscorere:

Markus 7, Andreas 7, Robert 4, Amund 2, Magnus 2, Jo 2, Endre 1, Lars Ole 1, MarcusHåndballavdelingene i Flå IL og Lundamo IL

Postet av Flå IL den 3. Jun 2017

Håndballavdelingene i Flå IL og Lundamo IL hadde i kveld et innledende samarbeidsmøte foran kommende håndballsesong. Til stede var håndballstyrene og hovedstyrelederne i begge klubbene, samt leder i Melhus Idrettsråd, Ruth Laila Berge og utviklingskonsulent i Sør-Trøndelag Idrettskrets, Ivan Leraand.

Begge klubbene er ivrige på å komme i gang med en ny og spennende håndballsesong, og ser frem til at en ny samarbeidsavtale og ny organisering kommer på plass i løpet av juni måned.

Leraand fra Idrettskretsen uttaler at idrettslagene i Flå og Lundamo i denne sammenheng er en enestående foregangsmodell for andre samarbeidsklubber i Trøndelag, og at Idrettskretsen gjerne stiller med sine rådgivere for å videreutvikle det organisatoriske og sportslige samarbeidet.

Hovedstyrene i Flå og Lundamo ønsker håndballmiljøet lykke til med samarbeidet!