Takk til alle som kom på nissetrim❤️Å husk konkurransen vi har gående på trimpoeng appen👍

Postet av Flå IL den 6. Des 2020

Takk til alle som kom på nissetrim i styrkestien i kveld, vi var ca 30 stykk!

Vi ønsker alle sammen ei fin adventstid, men tenker at vi må ha litt trim i førjulstida! Vi utfordrer deg til å besøke 5 forskjellige trimposter fram t.o.m. 15 desember og du er med i trekningen av en julekurv med mye godt til jul. Kom igjen - bli med :-)
Øverst på lista i Trimpoeng

Postet av Flå IL den 20. Nov 2020

Portrettintervju med Ketil Reitan – Som ligger øverst på lista i Trimpoeng-konkurransen «Flåtrimmen 2020»

Foto: Jon Røstum


Vi i Trimavdelinga i Flå IL har lenge hatt lyst å få et intervju med Ketil Reitan – og endelig ble det. Ketil har vært engasjert i Idrettslaget i flere år, mest i forbindelse med skiavdelinga, men han har også vært aktiv i Trim. Trimavdelinga har i flere år arrangert konkurranser hvor det er om å gjøre å gå på flest turer til trimpostene i bygda. Han husker enda den første konkurransen han var med på, i 1972, hvor han kom på tredjeplass og premien var en korketrekker! Ketil er Æresmedlem i FLÅ Idrettslag – en utmerkelse som er gitt han, etter lang og tro støtte og deltagelse i Idrettslaget. Det innebærer alt fra å stille til start, merke løyper, være med på dugnad og mye mer! Han er vel en av dem som kjenner trimpostene våre aller best, og nå ligger han øverst på lista på Trimpoeng-appen vår - Imponerende!!

    Vi startet med Trimpoeng-appen i 2019 og det ble raskt en suksess. Mange meldte seg på, og sjekket ivrig inn på trimpostene i bygda. Appen fungerer ved at man kan sjekke seg inn når man har kommet til en trimpost, og man samler poeng underveis. Hvert innsjekk gir alt fra 5 til 30 poeng. Ketil synes det er motiverende at man kommer seg ut, at man samler poeng, og litt konkurranse blir det jo! Man konkurrerer mot de som ligger i nærheten/over seg på lista, og hvis konkurrenten har vært ute og samlet poeng – så må man ut en tur selv også. Ketil leder konkurransen, og den som er nr to på lista har omtrent 1000 poeng mindre enn han. Så dette blir spennende til siste slutt. I fjor var det konkurrenten som ligger på andreplass som vant konkurransen, og dermed er ingenting avgjort før ved nyttår. Det er omtrent 220 medlemmer som er registrert med Trimpoeng-appen, og Ketil tenker at flere i bygda kunne hevet seg med. Ikke bare for konkurransens-skyld, men fordi det kan være en motivasjon for å komme seg ut på tur! Han har aldri vært så mange turer ute ved Austtjønna, som han var på januar for eksempel. Og selv om han er godt kjent i Flå, så kan han fortelle at han aldri har vært på Brungfjellet før. Da Brungfjellet var en av innsjekkingspunktene under September-konkurransen, ble Ketil lurt av en turkamkamerat. I forkant av denne turen hadde han samlet ca 12 000 poeng. 10 000 poeng ble slettet, og han stod kun igjen med 2000 poeng. Vi hadde forventet at han skulle bli både frustrert og oppgitt, og ta kontakt og spørre hva som hadde skjedd... Men han tenkte at; «Jaja, mulig man mister poengene når man har fått over 10 000, og tenkte at da får jeg bare starte på nytt igjen». Turkameraten hadde etter hvert innrømmet spøken, og Ketil fikk tilbake poengene. Når vi snakker med Ketil så tenker han at det hadde vært helt greit om man måtte starte på nytt, og det ville kanskje gjort at flere hadde kommet igang med poengsankningen igjen, fordi avstanden ikke var så stor..

    Ketil forteller at han har hatt mange fine turer i Flåmarka. Han kunne glatt ha byttet bort den fineste gallamiddagen, med en av turene han har hatt. Dersom han treffer folk, blir det gjerne slått av en prat, og det blir på en helt annen måte enn om man treffes på butikken. Den opplevelsen som varmet Ketils hjerte mest, var da han møtte en ungdom på en av turene sine. Han forteller at «på en av mine turer hadde jeg bestemt meg for å gå på tur til Vassfjellet. Jeg bestemte meg for å kjøre bil inn til veien mot Ulvtjønna. Veien var snødekt, og jeg så et sykkelspor i snøen. Jeg nådde igjen en syklist, ei jente, som var godt under 20-årene. Jeg visste hvem det var, og kjørte forbi. Da jeg kom lengre opp, var snødybden omtrent 20 cm. Jeg hadde vært på Vassfjellet dagen før, og det var vanskelig å gå den vanlige stien. På vei ned måtte jeg gå en annen rute, og turen tok dermed lengre tid enn den bruker. Ved Ulvtjønna ble jeg heftet med en telefonsamtale, og mørket seg på. Klokken var rundt 18, og jeg bestemte meg for ikke å gå. På vei ned møtte jeg syklisten gående ved siden av sykkelen, fordi det var endel snø på veien. Jeg stoppet for å høre om alt stod bra til, og hun kunne fortelle at hun skulle gå til Vassfjellet. Jeg ble betenkt, og hadde gårdsdagens tur i tankene. «Ja, skal du virkelig gå dit nå ikveld? Har du med mat og drikke?» Hun kunne fortelle at hun hadde med vann og hodelykt, og ikke var hun redd for mørket eller for dyr. Jeg foreslo at dersom det ble vanskelig, kunne hun velge å følge sporene mine til Lomtjønnposten. Jeg skulle heller gå dit, men for henne var det Vassfjellet som var målet. Jeg hadde ikke lyst til å ta fra henne iveren etter å gå på tur. Og jeg vet med meg selv, at når man har et mål og en plan, så er man motivert for å gjennomføre det. På vei ned fra Lomtjønnposten møtte jeg jenta, og ble lettet. Det hadde kommet tåke, og hun kunne ikke se Vassfjellmasta, fortalte hun. Da hadde hun bestemt seg for å snu. Og glad ble jeg, for at hun kunne følge sporene mine, og finne fram til Lomtjønnposten – en post hun ikke hadde gått til fra denne siden. Denne turen gjorde inntrykk og varmet mitt hjerte – hun fikk oppleve hvordan det kan forandre seg når mørket og tåka kommer. Hun fikk likevel gjennomført å komme seg ut på tur, og ble en erfaring rikere. Den gleden man kjenner når man setter seg i sofaen etter en fin tur, er veldig god. Jeg skrøt av henne da jeg møtte henne på vei tilbake, sa at jeg synes hun er sprek og har pågangsmot. Hun hadde også tatt turen innom Botnmyra, Blukkuåsen og Styrkestien - så poeng ble det!  Og det er nettopp dette som er så fint med Trimpoeng-appen. Man får en motivasjon for å komme seg ut på tur, og blir kjent i bygda, på plasser man ikke går til vanlig.

    Ketil har noen tanker om forbedringer som kunne vært gjort. Det hadde vært fint om konkurransen kunne vært inndelt i flere «små-konkurranser» slik at poengene hadde blitt nullstilt hvert kvartal, for eksempel. Dette er desverre ikke mulig pr dags dato, og mange kunne nok holdt motivasjonen oppe ved at konkurransen ikke var så langvarig. Noen er jo veldig ivrige til å begynne med, og detter av etter hvert. Videre utvidelse av Trimpoeng-appen ville også vært med enda flere innsjekkingspunkter. Han tenker også at det hadde vært fint om medlemmene kunne fått gitt tilbakemeldinger, og kommet med ideer selv til forbedringer med appen – og det er en tanke som vi i Trimavdelinga støtter. Så ta gjerne kontakt med oss, slik at vi kan forbedre Trimpoeng-appen.

    Ketil vil derfor oppfordre folk til å holde turgleden ved like. Han kjenner ihvertfall stor glede med disse turene. Man får observert dyrelivet på nært hold,  man kan se både elg og tiur, det skjer spontant og dette er noe man bare opplever når man ferdes ute i skogen. Det er disse opplevelsene som betyr mest for Ketil. Til slutt måtte vi vise bilde fra turen til Brungfjellet, da Ketil akkurat hadde funnet ut at han hadde mistet poengene sine. Motivasjonen var fortsatt oppe – og sjekke inn på Brungfjellet, det måtte han! 


Artikkel på trykk i Trønderbladet 06.11.2020.
Ikke skriv i Trimbøkene!

Postet av Flå IL den 8. Nov 2020

SISTE NYTT: Nå fraråder vi folk å skrive seg inn i bøkene på Trimpostene i bygda. Ivrige trimmere får sjekke seg inn via Trimpoeng-appen, og trekning av månedens trimpost går via appen. Trimpoeng-app, Vi vil på denne måten gjøre vårt beste for å unngå unødig smitte.

De av dere som ikke har mulighet til  å benytte app vil  få anledning til å delta i trekninger som månedens trimpost o.l.

Noter dine besøk  og send på mail : leder.flail.trim@klubbkontor.no  eller melding til leder i  trim   på telefon 995 55 067  innen  30. hver måned til vi åpner opp for  å  skrive i  boka igjen.


Har du  lyst  til å  bli med via appen  så  finner du nedlastning  og mer info  her: 

Trimpoeng app
Populær kaffeservering på Botnmyra

Postet av Flå IL den 9. Mai 2016

Søndag 1 mai var det kaffeservering på Botnmyra. Hele 110 personer tok turen og skrev seg inn i boka. Kjempefint å se at så mange av dere tar turen en travel vårdag.
Trimavdelingen i Flå IL får kommunens Ildsjelpris

Postet av Flå IL den 15. Sep 2015

Sør-Trøndelag idrettskrets offentliggjorde tirsdag hvem fra hver enkelt kommune som skal hedres som ildsjeler under idrettens hederskveld 16. oktober.


Fra Melhus har idrettsrådene valgt ut Trimavdelinga i Flå IL. Trimavdelinga har ryddet, merket og skiltet mangfoldige kilometer med turstier i bygda og i Flåmarka/Vassfjellmarka.

Se artikkel i trønderbladet HER

Vi gratulerer så mye til Kari Johanne og det entusiastiske teamet i trimavdelingen hun har med seg.

Hovedstyret