TOPP 4 FLÅ I HELE SEPTEMBER

Postet av Flå IL - Trim/Mosjon den 29. Aug 2020

I hele september arrangerer Flå il trim "Topp 4 i Flå". Det går ut på at man skal besøke 4 topper ila September. Toppene som skal bestiges er Vassfjellet, Ballfjellet, Brungfjellet og Kråkfjellet. Man sjekker inn via trimpoengappen eller sender en mail til Line Ljøkjell   leder.flail.trim@klubbkontor.no med dato på når toppene er besøkt. Man kan selvfølgelig besøke de flere ganger. Det trekkes ut en vinner blant alle som har besøkt alle 4 toppene ila September. Vinneren får et visa gavekort på 1000kr. Vi kjører også en Instagram konkurranse. Tagg et bilde fra toppturen med #Topp4flå og vær med i trekningen av et visagavekort på 500kr. Dette er også et av arrangementene som teller for å kvalifisere seg for årets Flå trimmer 2020.


Vassfjellet 30 poeng

Brungfjellet 40 poeng

Ballfjellet 50 poeng 

Kråkfjellet 100 poeng


Vassfjellet

1.P-plass på Løvset, v/ Uglevegen(Rønningsgjerdet), venstre side. 2,1 km fra start Løvsetvegen.
2.P-plass på Løvsethaugen, Markavollen parkering. 3,4 km fra start Løvsetvegen.
3. Kirkflå: Ta av E6 v/Prix på Ler. Kjør mot Klæbu og ta av første vei til venstre etter 10 m, Nyhusvegen. Følg den til skilt mot Kirkflå. Ta andre vei til høyre oppe på åsen. Bomvei. Følg denne forbi Ulvtjønna, til veien slutter. Går sti opp til toppen. Ca 4 km tur/retur fra parkeringa.
 4. Vassfjellvegen:  Ta av E6 v/bensinststasjonen på Kvål, følg Vassfjellvegen og ta til høyre i krysset der det står Til Vassfjellet. Ved neste veikryss ta til venstre og følg veien til parkeringsplass v/bommen. Ca 1,6 km fra E6. Ca 11 km tur/retur fra parkeringa. 

Vassfjellet er et sentralt friluftsområde som ligger i Klæbu, Melhus og Trondheim kommune. Området er det eneste virkelig høyfjellsterrenget (710 m.) sentralt i regionen, og er velegnet for friluftsliv hele året. Utsikten fra den flate toppen er fremragende.

Vassfjellet har en variert og fin natur, et variert planteliv og et rikt fugleliv. Området brukes til ski og fotturer, soppsanking, bærplukking, turorientering, skiidrett, skogsdrift, sauebeite, småvilt og storviltjakt og litt sportsfiske.

Ballfjellet

Parkering ved Rangåa.
 Kjør til Ler, kjør Fremovegen fra Ler sentrum, i retning Klæbu. Kjør ca 6 km, til Fremo leir. Kjør bomveg fra Fremo opp til Rangåa, ca 5 km. Bomvegavgift betales via mobil/sms nede ved starten på bomvegen.

Ballfjellet 566 moh. Turen starter ved parkeringa på Rangåa. Gå noen hundre meter tilbake på veien du kom ifra. I svingen ved ei hytte, starter merket sti. Merket med både røde og oransje merker. I begynnelsen er det stigning til du er oppe ved en åskam. Der er det fin utsikt. Følg stien videre ned mot foten av Ballfjellet, og oppstigningen begynner her. Det er flere knauser ved toppen, men posten ligger ytterst mot sør oppe på fjellet. Her er det fantastisk utsikt. Ser t.o.m Trondheim i det fjerne. Turen er ca 4,5 km en vei.

Brungfjellet

Parkering ved Rangåa.
 Kjør til Ler, kjør Fremovegen fra Ler sentrum, i retning Klæbu. Kjør ca 6 km, til Fremo leir. Kjør bomveg fra Fremo opp til Rangåa, ca 5 km. Bomvegavgift betales via mobil/sms nede ved starten på bomvegen. Følg vegen til Raudsand der er det skiltet og merket en sti litt nede i bakken mot Teigatjønna som går til Brunga. Stien går opp forbi Teigavollen å videre bakover. Følg stien/merkene til du kommer til ei bru som fører over Brunga. Nå skal du følge merkene opp til høyre forbi ei hytte. Ganske bratt noen plasser. Når du kommer opp over tregrensa ser du toppen av Brungfjellet og velger vei til toppen selv. 

Kråkfjellet

Kråkfjellet er Trondheims høyeste fjelltopp, etter kommunesammenslåingen med Klæbu i 2020. Toppen ligger 810 meter over havet. Folkekongen Olav V rastet her på en fjelltur sammen med tidligere statsminister Per Borten i 1969, og dette er markert med en plakett ved varden. Det er ingen enkel adkomst til fjellet, men korteste vei blir med bil via Lundamo og bomvei opp til parkeringsplass ved Samsjøen. Herfra tar det om lag to timer å nå toppen, hvis man går i jevn fart. Terrenget er stavete og ulendt med myr, svartmyr og dammer som man må gå rundt på sommerstid. 

Man kan kjøre til P.Plass på Rangåa og sykkle inn til Austtjønna, da ser du ser kråkfjellet til venstre bak Litjfjellet. Gå over Litjfjellet og forbi Kråksjøen,  fint  gå opp bak setervollene som ligger i Kråklia. 

  

https://www.tt.no/aktiviteter/121095/882691/ Trondheim Turistforening arrangerer felles tur 8 september om du er usikker på vegen eller vil slå følge med andre. 


Er du usikker på veien slå gjerne følge med en som er kjent. Kan jo avtale å gå flere sammen.  


Foto fra toppen av Brungfjellet av Brage Sæther.


0 Kommentar

Felles tur til Brunga 15 august!

Postet av Flå IL - Trim/Mosjon den 10. Aug 2020

Lørdag 15 august blir det felles tur til Brunga, vi møtes på Rangåa P-plass kl 11.  

Følg E6 til Ler sentrum, ta av østover på Fremovegen (FV 712 mot Hyttfossen). Kjør ca 6 km, ta av til Fremo leir, bomvegen til Rangåa er på venstre hånd. Bompenger betales ved mobil/nettbank. Kjør til P-plassen ved Rangåbekken, ca 5 km fra Fremo leir. Herfra er det sti. Ca 3,5 km en vei fra parkeringa.           Støvler/fjellsko er å anbefale som skotøy. 


Vi forhold oss te smittevern-tiltak ift at alle må være friske og holde 1-meters avstand. 

Alle tar med egen mat og drikke. Vi tar med twist til kaffen 😊 De som blir med på turen kan sjekke inn ved Brunga og få 70 poeng👍 Mye multe og blåbær nå, så ta gjerne med noe å plukke i. 


0 Kommentar

Juli/August

Postet av Flå IL - Trim/Mosjon den 3. Aug 2020På månedens trimpost i juli var det 178 innsjekk ved Langvatnet på trimappen. Det var Bodil Ljøkjell som hadde flest innsjekk med 37! Imponerende.
Månedens gavekort ble funnet av Ingrid Lovise Hugdal Sakseide ved trimpost på Drammensveien.

Ny måned - nye utfordringer 😉 

Månedens trimpost i august er Langlandsvollen. Selve trimpost-plakaten er desverre ikke komme opp enda da vi venter på nye. Ligger bok der, men trekkinga vil skje via appen.  Fra krysset i Lokdalen der du tar av mot Langlandsvollen er det ca 1,8 km til der du tar av veien til trimposten. Fra  merket vi har satt ved veien og opp til posten er det et par hundre meter bare. Hele turen fra Rangåa P.plass og til trimposten er det 6,5 km. Legger ved bilder med litt forklaring. Ellers e det fellestur til Brunga lørdag 15.august som vi oppfordrer og bli med på. Mer info kommer.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline