Styrkestien offisielt åpnet.

Postet av Flå IL den 21. Sep 2019

Oppmøte for åpninga var under eika rett ved Flå Oppvekstsenter. Foto Ingrid Eggen Vårvik.

Torsdag 19. september arrangerte Flå Idrettslag offisiell åpning av en ny tursti like ved Flå Oppvekstsenter. Stien er en gave til innbyggerne i Flå i forbindelse med idrettslagets 125-årsjubileum.

Leder i Flå IL, Berit Bolland, uttaler at et mangeårig ønske om en ny tursti er oppfylt. Idrettslaget har som hovedsatsningsområde å lokke Flåbyggene ut av sofaen, og ut i naturen for å utøve en eller annen form for fysisk aktivitet. Kombinasjonen trim og friluftsliv har i mange år vært populært for bygdas innbyggere, og dette ville Flå IL bygge videre på. 

Velkomsttale av leder for Flå IL, Berit Bolland. Foto: Ingrid Eggen Vårvik.

- Vi har ønsket oss en tursti med enkel tilgjengelighet, som kan benyttes av gående, løpende og syklende, for folk i alle aldre og i ulik fysisk form. Stien, som er ca 1,3 km lang, vil være et flott tilbud til barnehage, skole, beboere i Flå, og ikke minst til foreldre som venter mens ungene trener ved Flå Stadion.

Idrettslaget ønsket at stien skal være så lett tilgjengelig at også beboere ved Flå eldresenter kan gå hit, eller bli kjørt hit i rullestol. - Tenk å kunne sette seg på benken under den ærverdige eika, nyte en kopp kaffe fra termosen, og nyte den flotte utsikten over åkerlandskapet, uttaler en engasjert Bolland. 

Prix Ler sponset med frukt og smothie. Foto: Ingrid Eggen Vårvik

For de som kan gå hele traseen, er det satt opp enkle styrketreningsposter underveis, hvor man kan styrke kroppen, mens det flotte kulturlandskapet som omgir stien kan styrke den psykiske helsa. Derav navnet Styrkestien: En tursti som skal styrke både fysisk og psykisk.

Kommende ordfører Jorid Jagtøyen og leder for Flå IL Berit Bolland ved åpninga. Jorid fikk ei Flå IL t-skjorte med Flå Challenge i gave fra idrettslaget. Foto Ingrid Eggen Vårvik

Til våren kommer også en treningstrapp opp langs fossen i Bortna. Dette vil gi muligheter for god styrke- og intervalltrening i spektakulære omgivelser tett inntil den flotte fossen.

Stien vil også bli en meget god tur- og treningsarena for barnehage og skole. Her kan skolen legge sine gymtimer, og området kan benyttes til læring i friluft. Stien er også en flott trasé til «Inn På Tunet»-tilbudet på ØverBortn. 

Ved åpninga. Foto Ingrid Eggen Vårvik

Idrettslaget har stor tro på at jubileumsgaven vil bidra til mer trivsel og god folkehelse i bygda, og håper på at bygdefolket vil ta godt vare på stien og det fine området rundt den.

Kommende ordfører Jorid Oliv Jagtøyen og en av Flå IL sine æresmedlemmer, Ketil Reitan, sto for en original snorklipping ved å sage over en stor trestokk.

Kommende ordfører Jorid Jagtøyen og æresmedlem i Flå IL, Ketil Reitan foretar snorklipping på Styrkestien. Reitan poengterer at dugnadsarbeid er en viktig faktor i bygda. En dugnad består av at minst to personer arbeider sammen, og det ønsket han å praktisere ved snorklippinga også, hvor de sagde over en trestokk med ei gammel stokksag. Foto: Ingrid Eggen Vårvik


I lang-lang rekke gikk de fremmøtte i samlet tropp rundt den 1,3 km lange stien. Foto: Ingrid Eggen Vårvik


Etter snorklippinga gikk de over 60 fremmøtte en runde på Styrkestien, hvor Flå IL demonstrerte de ulike styrketreningspostene undervegs i løypa. Nestleder i Flå IL, Ragnhild Nyhus Røsbjørgen veiledet Marit Krogstad  hvordan øvelsene utføres. 

Sju poster med ulike styrkeøvelser er hengt opp langs stien. Kari Johanne Einvik er avbildet og viser hvordan øvelsene skal utføres. Foto Ingrid Eggen Vårvik.


Flere benyttet anledningen til å bli med på styrkeøvelsene underveis. Her demonstreres knebøy. Foto: Ingrid Eggen Vårvik Eggen


Utfallsøvelse ved fossen. Foto Ingrid Eggen Vårvik


Ny flott bru har kommet opp over Bortna. Den er satt opp at Stig Eggen. Foto Ingrid Eggen Vårvik


På rasteplassen ved Bortna er det kommet en ny trimpost hvor man kan skrive inn navnet sitt i boka og sjekke inn på Trimpoengappen og få 10 poeng. Foto Ingrid Eggen Vårvik


Sporty kommende ordfører tok utfordringen om å demonstrere en god ryggøvelse på en uvanlig treningsplass, nemlig oppå en rundball. Denne øvelsen er fin for ryggen og kalles supermann. Foto Ingrid Eggen Vårvik


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.