Utleira senior håndball ser fremover

Postet av Asgeir Hatlen den 5. Apr 2022


Utleira ligger i toppen i 2.divisjon. Bak kommer nå flere årganger med lokale spillere fra yngres som trenger en naturlig utviklingstrapp samt at klubben må sørge for at alle type tilbud blir dekt. Derfor har Utleira fra neste sesong også et rekrutt tilbud i klubben. 

Utleira senior forlenger avtalen med Byåsen Håndball Elite som gir klubben en partner der  kompetanse på sport for trenere , klubb og muligheter for spillere som har stor utvikling vil få prøvd seg på et høyere nivå enn klubben kan tilby. Utvikling tar tid og modellen i Utleira er bygd på tålmodighet satt i system. Stigen blir nå junior - rekrutt - senior.

Ny sesong står for tur for en meget motivert spillergruppe. 

Sammen med Tiller håndball har Utleira håndball skrevet en partner avtale på 2 år som gir muligheter både for guttespillere og jentespillere å ha en forutsigbar utviklingstrapp i eget nærmiljø. Utleira som hovedklubb på damesiden og Tiller på herresiden.  


Nye trenere inn i Utleira  Håndball 

Fra neste sesong kommer det nye trenere inn på øverste nivå i Utleira håndball .

Det er en sulten spillegruppe som allerede ser mot ny sesong


Hovedtrener senior Håvard Lomsdal

Håvard Lomsdal kommer opprinnelig fra Brønnøysund. Han har i håndballen jobbet mange år i Byåsen håndball der han trente alt fra 2.divisjon, junior og aldersbestemte lag. Ca 20 år totalt . Videre har han jobbet i Gjerpen, Viborg, Rival,Charlottenlund, Åfjord , Fjellhammer og Lillestrøm de 6 siste årene. 

Håvard er utdannet tømrer med fagbrev. FPPU lærer utdanning. Jobber i det daglige som lærer. 

Håndbalutdanning trener 3. Topptrener utdanning gjennom Olympiatoppen/NTNU.

Dette sier Håvard om å bli en del av Utleira . 

Det som trigger meg med å komme til Utleira som trener er flere ting. Føler meg veldig ønsket av klubben. Liker planene til klubben veldig godt og måten klubben tenker på. Ser ett stort potensiale i klubben. Har sett flere kamper av 2/3 div lagene. Og har hørt mye positivt om lagene under.  Gleder meg til å være med på laget og utviklingen i klubben.


Ass.trener senior Frode Bjerkan 


Frode var med å ta bronsje sammen med Byåsen Håndball Elite i 2019. Hans trener bakgrunn er i et mangeårig å nært samarbeid med Valery Putans både i Byåsen Håndball Elite, Selbu Håndball og på landslag. Merittene er mange når det kommer til gode plasseinger med Byåsen Håndball Elite . Sammen med Valery putans vant de både VM og EM for junior med spillere som Nora Mørk, Stine Brede Oftedal og Veronica Kristiansen på laget . Frode ser frem til å jobbe tett sammen Håvard. Som yngre trener var Håvard med Valery og Frode i Byåsen Håndball Elite.  Det blir spennende å jobbe med en klubb og lag som Utleira som ønsker å utvikle Trønderske spillere, sier Frode Bjerkan. 

Høyt tempo i spillet 

Utleira Håndball skal ha en definert spillestil som består av  høyt tempo og mye ankomstspill som igjen gir føringer for måten laget og klubben skal trene på. Håvard og Frode er klare på at treningsarbeidet skal gjenspeile spillet som skal bli varemerket på banen . Det gir også klare føringer på spillet for rekrutt,  junior og j16 nivå i klubben. Det blir en oransj tråd i spillemønster og spillestil. 

Det har vært gjennomført gode trener samlinger i etterkant av sesong der både rekutt og junior trenere har vært med . Det blir stor treningssamling felles i klubben før ferien der alle trenere og spillere skal bygge relasjoner i egne lag, men også på tvers av lagene. Et sterkt samspill mellom trenere blir viktig for å skape et felles Utleira håndball. Alle trenere ser frem imot å jobbe i samspill med sine spillere, lageldere og trener kollegaer.  

Det skal bli spennede og følge utvikling i løpet av neste sesong som allerede er i gang. Alle lag er godt i gang med forbredelser til neste sesong. Bare å glede seg til nok en sesong med mye god håndball i Utleira. Det kommer flere oppdateringer på trenere i klubb til neste år senere. 

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.