Nok en lærerik helg i Lerøy og Bring

Postet av Asgeir Hatlen den 22. Jan 2024

Flere av våre ungdomslag har i helgen vært på reisefot for å møte lag fra andre regioner i Norge. Utleira har hele tre lag som representerer klubben denne sesongen. Dette er en fin måte å få referanser til arbeidet vi gjør lokalt og en flott mulighet for spillere og trenere å utvikle seg både teknisk og taktisk.

 Tilbakemeldingene fra trenerne og spillerne har vært svært positive, og de ser frem til å ta med seg erfaringene videre i sesongen. Vi har erfart både på gutte- og jentesiden at det jobbes ekstremt godt rundt omkring i Norge. Samtidig ser vi også at våre spillere har tatt steg og er konkurransedyktige mot lag fra andre regioner. Det er inspirerende å se hvordan våre ungdomsspillere utvikler seg og viser god innsats i kampene.

Det ble med to poeng og masse god erfaring fra bring i helga på J16 . Utleira er en fersk leverandør av ungdomslag på nasjonalt nivå, og referansene vi får er med på å forme tanker om treningshverdagen inn i fremtiden. Hva er vi gode på? Hva kan vi bli bedre på? Og hvordan kan vi fortsette å utvikle oss som klubb? Dette gir oss verdifulle innspill til arbeidet med å utvikle og forbedre treningsopplegg og støttesystemer for våre spillere. Vi er takknemlige for muligheten til å møte andre lag og se hva som fungerer godt for dem, og vi tar med oss disse lærdommene for å bli enda bedre. 

Når vi snakker med trenere fra andre regioner, hører vi ofte at spillere har en godt planlagt hverdag der det også er litt flere økter per uke i snitt per spiller enn det vi selv har i dag. Kanskje Utleira-modellen er litt mer tålmodig på resultatsiden og fokuserer mer på spillerutvikling, som faktisk i noen tilfeller kan gå utover det kollektive. 

I helgen spilte guttene mot Follo og Åsane, to meget store klubber med lange tradisjoner på utvikling. Guttene klarte seg meget godt i begge kampene. De er garantert ikke fornøyde med at de ikke tok hjem en seier, men har helt sikkert skaffet seg enda flere referanser og ser at veien opp kanskje er litt kortere enn noen kanskje forventet. Våre gutter jobber knallgodt i hverdagen, både med egentrening og lagøkter. Treningsmengdene har økt bra per spiller bare det siste året. De har gitt klare signaler på at de vil ha et enda mer skreddersydd opplegg inn mot neste sesong, som er deres andre år i Lerøy. 

G18-laget har hatt god utvikling denne sesongen og har vist at de er konkurransedyktige mot sterke motstandere. Med økte treningsmengder og et skreddersydd opplegg, ser de fram til å fortsette å utvikle seg som lag og spillere. 

J18 hadde hjemmearrangement i helgen og møtte Fredrikstad og naboklubben Klæbu. Fredrikstad har de senere år levert meget gode resultater både i Rema 1000-ligaen og på juniornivå. En klubb som fra J18 har hele 10 samarbeidsklubber, i motsetning til vår nabo Klæbu, som har en sentral linje i laget som har spilt sammen siden de var i barnehåndballen. Mot Fredrikstad, som er et rent 2. divisjonslag, hadde Utleira gjort gode forberedelser som viste seg å gi god effekt. Også stor takk til G15 som stilte opp på Fredrikstad-økt kvelden før kamp. Det ble en jevn kamp med god læring. Klæbu ble et typisk lokaloppgjør der Klæbu dro det lengste strået med et par spillere i front som viste meget gode prestasjoner. Våre spillere har tatt store steg hver for seg, og de viser at de en dag vil ha sentrale roller i seniorhåndballen, som det jobbes mot. Bruk av videoanalyse og spesialøkt inn mot kamp er noe vi tar med oss og vil utvikle videre, forhåpentligvis inn mot flere lag.

Godt gjennomført helg av våre J18 spillere 

 J16 reiste ned til Oslo for å møte Haslum og Ålgård. Nok en gang to store klubber som har gode utviklingsavdelinger. Det ble en meget god opplevelse både innholdsmessig og resultatmessig for laget i møte med Haslum. Mot Ålgård fikk laget en tøffere kamp, men som en av trenerne sa i går: det var godt å se hvor lista ligger. Ålgård har jobbet godt i mange år med sin modell og bygget opp en treningskultur som har spredd seg over mange nivåer.  

Måten å komme dit er å skape en modell og bygge den opp, så den får satt seg i veggene i alle ledd i en klubb. Ålgård er en klubb som vi har god dialog med og ønsker å lære mer av i fremtiden, da Utleira har omtrent like mange spillere i antall.

I Utleira er vi gode på mange felt når det gjelder sport. Klubben har tatt noen valg som vil komme klubben til gode også på lang sikt. Tigerskolen vil være en brikke i det å skape flere likheter fra barnehåndballen og inn i Ungdomshåndballen, og videre inn mot junior- og seniorhåndball. Det tar tid å bygge gode og brede kulturer. Jobben som allerede legges ned av klubb, foreldre, spillere og trenere i alle ledd er formidabel. 

På lørdag var det juniorhåndball på den ene banen og masse kamper for barn i alderen 9-14 år på motsatt bane. Bare å glede seg til fortsettelsen.
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.