Mange bruker mye tid på barne og ungdomshåndballen i Utleira

Postet av Asgeir Hatlen den 22. Nov 2023

 Vi har veldig mange dyktige trenere i alle klasser med definerte roller i og rundt Utleira sine lag. 

Vi har tatt en runde med noen av dem for å høre hva og hvorfor de synes det er spennende å utvikle 

Yngre spillere i klubben.

 

Dette er fra løftekurs med Trondheim Idrettsklinikk med blant andre våre 08 årganger.

 

Mange trenere bruker mange timer på å planlegge trening lag, gjennomføre økter, ta ut lag, foreldre møter, sosiale tiltak som kveldsmat, kamper, turneringer , spillersamtaler , trener kurs og er med på klubb dugnader og lag dugnader.


 Det er tidkrevende og en jobb som pågår store deler av året i kjernetid for familie og venner . Vi er utrolig glad for at så mange ønsker å bidra til å skape god sosial arena for barn og ungdom i Utleira. 

 


Her er noen historier fra noen av våre trenere. 


Tuva jobber fast i tigerskolen hver uke og er trener på vårt  J15/16 årslag . Hun er også med på Tigercamp høst, vinter og sommer.  Studerer og  spiller på vårt 1.divisjonslag.  

 

Tuva sine tanker om det å være trener : 

Å være håndballtrener er veldig gøy av flere grunner. Jeg elsker sporten og det å få muligheten til å jobbe tett med spillere og dele min entusiasme for sporten er utrolig givende. Jeg har muligheten til å hjelpe spillere med å utvikle sine ferdigheter og talent. Det å se spillere forbedre seg og lykkes på banen gir mye tilfredsstillende. Håndball er en lagsport og vi trenere har en viktig rolle i å bygge lagånd og fremme samarbeid. Det at spillere samarbeider og oppnår sine felles mål er utrolig gøy å følge med på. Samtidig som det å være en del av et håndballmiljø gir meg muligheten til å bygge sterke relasjoner med spillere, støtteapparat og andre trenere. Man blir en del av et felleskap som deler lidenskap. Når laget  oppnår suksess, enten gjennom seier eller personlig utvikling, kan man føle seg stolt av det arbeidet man har lagt ned som trener. Håndballtrening går ut på å møte ulike utfordringer, både taktisk og mentalt. Det å finne løsninger på disse utfordringene er spennende og givende. Det er utrolig gøy å være en del av spilleres reise og prestasjon 

 Hva det gir 

 Trener rollen gir meg muligheten til å vokse som en leder. Jeg lærer verdifulle ferdigheter i organisering, planlegging og problemløsning. Man lærer å motivere, veilede og inspirere en gruppe med mennesker. Gir meg også muligheten til å være en positiv innflytelse på unge mennesker og hjelpe dem med å utvikle viktige livsferdigheter som disiplin, ansvar og respekt. Som trener lærer man seg stadig nye ting som jeg kan bruke til å forbedre både meg selv og spillerne mine.


Kristin spiller på vårt Rekruttlag er trener for j14 og jobber på tiger ekstra og tiger camp . Student på dagtid. 

 Kristin sine tanker om trenerrollen :

Å være trener kan være utfordrende, men byr på mye annet også.

 

Det å være trener er morsomt og givende. Det er spennende å kunne forme og utvikle spillere, og se dem vokse som individ og som et lag. Det er morsomt å se utviklingen og at spillerne mestre nye ferdigheter eller ting vi har arbeidet lenge med! 

 

Jeg ønsker å bidra for å kunne videreformidle kunnskapen og erfaringen jeg selv har, samtidig som jeg kan være med å bygge et fellesskap. Det er fint å kunne se et lag vokse og opp å suksess sammen! 

 

Som trener kan jeg være en inspirasjon for de yngre i klubben og være en del av reisen til laget. Som inneholder både fine oppturer og ting man må jobbe mer med! 


Trener team på J 2011. 

 

Våre alles hovedtanke bunner i det at ved å være trener så får vi fulgt opp vårt eget barn og bli kjent med deres venner og være en voksen som vil være tett og nær i et barne-og ungdomsmiljø som en i utgpktet får en mindre deltakende rolle i etterhvert som de blir eldre. 

Om kort tid vil våre jenter som kommer i fra to ulike barneskoler begynne sammen på ungdomsskolen og da er det en stor fordel som voksen å være godt kjent med mange av  jentene, men også deres foreldre. Det å få være i et slikt miljø bidrar også til at blir kjent med andre barn, foreldre og trenere fra andre lag også. 

Det å være trener er veldig givende i form av at opplever å få , men også gi mye glede. Det å få lov til å være med på å utvikle og påvirke jentene både ferdighetsmessig i håndball, men også sosiale regler er veldig givende. Det å ha en betydning for jentene og gi de forhåpentligvis gode verdier og holdninger som de tar med seg i relasjoner med andre utover håndballmiljøet er og av stor betydning og glede. Det å få være en voksen som bryr seg om alle, også de som kanskje har utfordringer på  hjemmebane, på skolen  e.l er en viktig faktor.

Det gir mye glede å se at jentene utvikler seg som enkeltindivid, og ikke minst som lag. Spesielt når en ser at jentene selv utstråler glede og mestringsfølelse når de plutselig får til noe de har syntes har vært vanskelig. 

Også det å være i et miljø som en har hatt gode opplevelser fra som barn, ungdom og voksen selv er veldig flott. Det å få muligheten og bidra til at en ny generasjon skal få de samme gode opplevelsene som en selv har hatt er en stor motivasjonsfaktor. 


Trenere på J2012 

 Viktig å stille opp for barna. Får med seg hva som skjer og kan bli med å påvirke .Engasjement i klubben og nærområder som vi bryr oss om. Bli kjent med barna og foreldre. Som trener blir man kjent med barna på enn annen måte og får vite hva som skjer på skole og fritid.  Vi er med på å oppmuntre og hjelpe de å prestere. Skap en fin barndom for barna våre i trygge omgivelser .Skape fellesskap og samhold. Ønsker å gi barna mine det samme som jeg hadde da jeg vokste opp med foreldre som bidro Lagledelse/styre og trener. Trener eller støtteapparat rundt jente synes jeg det er viktig med noe damer, særlig i den alderen de er i nå. Mye som skjer med kropp og utvikling og da er det godt at de har oss i tillegg til foreldre og lærere.


G15 har tre ivrige fedre som trenere som har løftet gruppa over flere år.

 

 

Det beste med å trene guttene er at de er ivrige på å lære samtidig som de har et konkurranseinstinkt og er glad i å trene mye.  Guttene har jobber godt over lang tid å det vises også i det kollektive spillet. For oss trenere er det veldig fin måte å bli kjent med guttene og samtidig artig å ha et felleskap med våre egne sønner utenom husets fire vegger.  
Trener på g13 

 Hvorfor bruker vi tid på håndball? Håndball er gøy og har en enkel inngang. Kast ballen til kompisen og spring etter. Etterhvert kommer dere frem til målet, da er det bare å fyre løs. Råkult! Så går årene, gutta blir større og sterkere, men det er samme enkle prinsippet som gjelder, "gå på mål!" Gøy å oppleve enkle ting kan gi mye engasjement og glede...  ( og kanskje noen tårer)

Dette var et lite utdrag fra de mange som hver uke går inn i Utleirahallen for å bidra til at barn og ungdom har gode nærmiljø aktiviteter. Det å legge tilrette for gode sosiale grupper i nærmiljø der barn og ungdom kan lære mye om oppleve oppturer, nedturer . Ikke alltid få det de ønsker seg, ros og gode tilbakemeldinger . Bli bedre kjent med både voksene og andre barn utenfor skole og hjem i sitt nærmiljø vil være med å styrke sosiale ferdigheter og mestringsfølelse over tid.  En ting er sikkert å det er at ting tar tid. 

Vi vil med dette hylle alle frivillige foreldre i Utleira som gjør en fantastisk jobb hele året i alle våre lag og individuelle idretter.  Denne gangen hentet vi historiene fra håndballen. 

Skriv tilKommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.