Da har våre ungdomsspillere høstet god erfaring i Lerøy og Bring

Postet av Asgeir Hatlen den 27. Mar 2023

Det var stor spenning i klubben når Utleira skulle prøve seg på flere arena nasjonalt høsten 2022. Hele fire lag skulle ut og høste erfaring på nasjonalt nivå. Det å møte lag fra andre regioner er lærerikt både for klubb, trenere, spillere og foreldre. Alle våre fire lag klarte og kvalifisere seg gjennom tøffe utslags runder og ble klare for Lerøy og Bring spill. 

Foreldregruppene har gjort en helt fantastisk innsats for sine lag med dugnadsarbeid , skapt gode rammer rundt lagene på kamp og vi hadde et felles hjemme arrangement der alle fire grupper la inn en helhjertet innsats . Alle lag som var på besøk var veldig godt fornøyd med rammene som våre foreldregrupper skapte . Et godt arrangement med gode rammer er vel så viktig som godt sportslig innhold. 

Gode rammer rundt kamper gir en ekstra boost til både spillere og trenere . Her fra en Hjemmekamp med D2. 

Klubben har brukt denne muligheten godt med at man har møtt utallige klubber og klubbmiljø fra hele Norge og hatt mange gode sportslige samtaler der man kan dele og hente inspirasjon til videre utvikling av ungdom og junior segmentet som legger gunnlaget for utvikling inn imot seniorhåndballen. Det er mange gode klubbmiljø rundt om i Norge og Utleira har lært mye som vi kan ta med inn i egen klubb for å utvikle oss videre.I helga var det fellesrunde for Lerøy og Bring.  Våre fire lag var i aksjon med flere gode prestasjoner .

 


Bring jentene har hatt en tøff læringskurve i sitt første forsøk på å delta på nasjonalt nivå. De har kjempet med nebb og klør i hver eneste kamp, men ikke fått marginene på sin side i forhold til seier. De har fått  erfart hva de aller beste lagene er bedre på og spilt jevnt med så og si alle. For å gi en liten pekepinn på potensial, så slo jentene Romerike Ravens i høst som i siste runde klarte uavgjort mot Gulset som er et av Norges beste lag. Nå tar jentene en velfortjent påskeferie før de skal avslutte sesongen med Hamar cup i mai.

Nå skal denne gruppa avlutte på Hamar før de blir juniorspillere til neste sesong. 

 

G16 fikk en fin avslutning på sin Bring runde med to strake seire mot et sterkt Konnerud lag som også hadde en legenede på benken. Det ble et tett og jevnt oppgjør som guttene drar i land til slutt. I kamp nummer to har guttene full kontroll hele veien og vinner fortjent.  Laget har fått møte de aller beste lagene i Norge og har faktisk i løpet av sesongen nærmet seg et suverent lag som Melhus som  er eneste lag fra region Nord i sluttspill. De har såvidt tapt mot Asker og slått Elverum i en oppkjøringsturnering. Dette er gutter som kommer til å utvikle seg mye de nærmeste årene . Utleira har et godt fundament å bygge videre på her. 

G16 skal avlutte sesongen med cup i Trondheim før de blir juniorspillere fra neste sesong. 

 

Vårt Lerøy lag på jentesiden avsluttet med to  seire mot taballnabo Stjørdals - blink og Sotra.  Det har vært litt stang ut i starten av turnering, men laget har jobbet seg godt gjennom dette og fikk en meget god avslutning på årets Lerøy sesong. Her har laget fått møtt noe av det beste Norge har og by på. Det har vært lærerikt både for klubb, trenere og spillere.  Vårt unge Lerøy lag er førstereis som vil si at de også neste sesong kan delta i Lerøy med akkurat samme årgang pluss at våre Bring spillere kommer opp i Junior segmentet sesongen 2023-24. Utleira går en spennende tid i møte i vårt junior segment. 

Seiersbilde fra helga på J18 Lerøy. 

 Vår partnerklubb Tiller på Lerøy g18 hadde også sin siste kamper i helga. Der ble det en seier og et tap. Det har vært stigning i utvikling av laget som er satt sammen før sesongen av spillere fra tiller og Utleira. Trenere og spillere har jobbet godt gjennom hele sesongen. Noe som har resultert i god utvikling over tid. Det skal bli spennende og følge videre utvikling også på dette nivået . Neste sesong er G06 guttene også klare for å delta på Lerøy . 

G18 Lerøy fikk med seg to poeng hjem fra fellesrunden. 


Dette har vært en fantasitsk mulighet for mange unge spillere som har fått erfaring som kun kan oppleves av og delta. Her har de fått kjenne på kroppen det og møte de antatt beste i junior og ungdoms segmentet som igjen gir både spillere, trenere og klubb en indikasjon på hva som skal til .Hva som må utvikles videre for å stå enda bedre rustet inn imot neste seong og videre inn imot senior segmentet. En ting vi helt sikket kan slå fast etter dette års reise er at det jobbes godt rundt omkring i Norge. Den fysiske treningen som legges ned for å klare utføre en god trenigshverdag og ha overskudd på kampe arena er noe som alle inkludert Utleira kan bli enda bedre på i fremtiden.

Til slutt en hyllest til alle våre spillere. De har lært mer enn bare det å se og møte god håndball. De har fått erfare det og forberede seg til reisedøgn og hvor viktig søvn, mat er på slike kamphelger. De har fått erfare at det finnes veldig mange gode spillere på egen alder i hele Norge. De har helt sikkert opplevd frustrasjon av eget spill eller trenere sin bruk av spillere under kamper. De har helt sikkert opplevd en kollektiv glede av gode prestasjoner av laget, flotte scoringer eller redninger fra spillere på eget lag. De har helt sikkert sett spillere de synes var ekstremt gode og kan lære av.  De har vunnet sammen og tapt sammen og stått støtt gjennom dette som et lag. Idretten er mye mer enn kun seier og tap. Det sosiale det er og være en del av  et lag. Gjøre ting sammen som en gruppe over så lang tid er det like mye læring i.  Vi kan være stolte av alle de flotte ungdommene som hver uke velger å trene og jobbe mot sine egne mål og som samtidig jobber sammen som et fellskap gjennom og delta i lagidretten. Vi har masse flott ungdom som bruker tiden sin på idretten. Gratulere til alle involverte med en godt gjennomført sesong på nasjonalt nivå. Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.