Oppsummering etter årets EMS cup

Postet av Arild Borren den 22. Sep 2020

Da er årets EMS-cup over, og evaluering skal gjennomføres.

 

Vi i cup-styret la ned mange timer med planlegging før cup, og det var enighet om at vi skulle gjøre alt vi kunne for å få gjennomført arrangementet ut fra de retningslinjene som var lagt fra FHI og krets. Vi hadde møte før sommeren der vi avgjorde at økonomi ble satt til side, og målet med cupen var å skape «landets tryggeste cup». I en tid med mye usikkerhet, ønsket vi å skape en arena for idrettsglede, mestring og samhold for barna våre. Som klubb mener vi det er viktig at vi bidrar til å normalisere hverdagen til barna så mye som mulig, innenfor de retningslinjene som foreligger.

 

Nye roller i cup-styret ble oppnevnt, og to damer med god erfaring innen smittevernarbeid fikk rollene som smittevernansvarlige, og de fulgte nøye med på utviklingen av koronasmitte. De jobbet systematisk med smittevernplan, risikoanalyse og nye rutiner for funksjonærer. Dette gjorde at vi hele tiden var trygge på gjennomføringen (men har vært forberedt på avlysning ved endring i smitte).  Planen vår ble drøftet med og godkjent av kommuneoverlege og fotballkretsen.

 

Så til selve cuphelgen 😊

Det ble en annerledes cup enn det vi er vant til, men det så ut til at barna koste seg uansett. Begrensingen på publikum gjorde at vi hadde veldig god oversikt på alle arenaene, og ting ble gjennomført effektivt og fint. Noen få syntes kanskje vi var litt strenge i forhold til smittevern, men det tar vi gjerne med oss. De positive tilbakemeldingen har vært MANGE både under og etter cupen. Deltakerlagene er imponerte over at vi tok på oss jobben det er å arrangere i disse dager, og vi ble før cupen nedringt av lag som ønsket å delta. Vi måtte i år dessverre si nei til noen, for det var viktig for oss at vi hele tidene følte at vi hadde kontroll på at gjennomføringen ble som planlagt. Håper disse kommer igjen til oss til neste år, under mer normale omstendigheter!

 

Noen tilbakemeldinger som deltakerlag faktisk har sendt oss etter cupen:

«Jeg benytter for øvrig anledningen til å takke dere for en meget godt gjennomført cup. Vi er mange som var imponert, både over at dere orker å gjennomføre med alle restriksjonene som foreligger, og måten dere gjorde det på. Terningkast seks fra oss i TryggLade!»

«Takk for en hyggelig cup, Astor»

«Tusen takk for oss! Dere har gjennomført en prikkfri første dag i våre øyne. Supert at dere gjennomfører cup, tross strenge smitteverntiltak. Lykke til i morgen! Heia Gauldal (selv om vi tapte bronsjefinalen mot dere i G14)». Sportslig hilsen fra Rissa IL

 «Meget bra gjennomført cup! Lagene fra Melhus er fornøyde!»

Det varmer cup-komiteen å få slike tilbakemeldinger, og gjør jobben absolutt verdt det 😊

Jeg synes vi som klubb skal være stolte av at vi klarte å gjennomføre et så fint arrangement i en tid der så mange ikke ser seg råd for å gjøre det. Vi er heldige som har så mange fine arenaer å benytte oss av, noe som var helt avgjørende for at også vi klarte dette.

Hva kan vi lære av årets cup?

Jeg håper vi slipper flere år med de restriksjonene vi måtte arrangere under i år, men en del lærdom kan vi uansett ta med oss videre. Kommunikasjon ut til medlemmene i forhold til planlegging er en av dem. Kanskje burde vi i år ha kommunisert ut tidlig hvordan vi hadde tenkt gjennomføringen, samtidig som det er vanskelig å kommunisere ut noe som for oss i komiteen også var lite håndfast i starten, men tar helt klart selvkritikk på dette punktet.

Jeg er imponert over dugnadsånden, og at folk virkelig brettet opp armene for å få til cup. Flere ga beskjed om at det var bare å ringe hvis vi hadde behov for ekstra hjelp (noe vi selvfølgelig benyttet oss av  😊), så mange tilbragt utrolig mange timer på stadion denne helga. Artig å se at både små og store koste seg.

 

Tusen takk for innsatsen folkens!

Med vennlig hilsen

Marianne Eidsmo

Cupleder


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.