Seterrennet

15.mars 1945 ble Seterrennet arrangert for første gang. Anders A. Bolland og Esten Langland var initiativtakere for dette rennet. Ryktet om rennet spredde seg fort, og mange ønsket å delta. Dette illegale turrennet ble kalt Seterrennet, fordi løypa de første årene passerte hele 8 setervoller Flåmarka.

I 1970-årene ble snøscooteren tatt i bruk til løypepreparering under rennet, og etter hvert vil tråkkemaskin være til god hjelp i dette arbeidet. Vi sende en tanke til alle de som i de første årene var løypetråkkere, og tråkket spor utover Flå-markaenkelte ganger med renndeltakerne hastene rett bak!

Vi er svært takknemlig for alle som har bidratt til at dette har blitt en viktig tradisjon i Flå-il ski sin historie. Takk til dere som har bidratt med løypene, om dere har tråkket eller kjørt! Takk til dere som har bidratt med mat og drikke, enten setra eller ved målgang.

Fra 2016 blir det kun trimklasse. Seterrennet inngår som ett av arrangementene for å bli årets flåtrimmer. Velkommen store og små!


Levert av IdrettenOnline