Flå/Lundamo/Støren - Vikhammer 3 29-24

1. Hva synes du om kampen?

Jo, den var grei den. I og for seg action hele tiden. Tror det var en underholdende kamp for publikum.

2. Hva synes du man kunne ha gjort bedre?

Vi har en vei å gå i forsvar når det kommer til 1:1 dueller. Ut i fra enighet før kampen om offensivitet i forsvar og et eierforhold til egen nimeter, så kan vi også her ta det opp endel hakk. Vi slipper også i denne kampen inn en 8-10 mål for mye. Vi vinner første omgang 14-8, men vi taper andre omgang med 15-16.
I angrep hadde vi et par anledninger der ballfører ikke er oppmerksom nok på utfallet av eget pådrag og finte. Resultatet er at ballen ble sluppet videre når store luker oppstod som resultat av egen finte eller pådrag. Her skal vi bli flinkere til å stole på eget forarbeid og holde blikket litt lengre på mål før vi søker medspiller. I tillegg kan vi bli hakket flinkere til å faktisk se og time samspill med strek.

3. Hva synes du gikk bra i kampen?

En del bra kontringsspill og fine enkeltprestasjoner i etablert angrep. Fantastisk å ha en spillergruppe hvor så mange er kapable til å skape egne muligheter og situasjoner for avslutning.
Når det kommer til forsvar så må jeg starte med honør fylt med respekt til keeper. Å starte med å redde to straffere på rad, pluss en 2-4 syke "puma"-redninger i løpet av det første15-20 minuttene, kan ikke ha stimulert Vikhammers kampmoral noe videre. For utenom det så ser vi at hver gang vi legger "fella" i forsvar så stokker det seg fullstendig for motstander. Vi har også korte perioder hvor forsvaret er helt på plass og da ble det faktisk kul umulig for Vikhammer og nærme seg gode avslutningssituasjoner. Når vi var der plukket vi de sønder og sammen.
Til slutt må jeg selvfølgelig tilføye at vi skal være fornøyd med å ha vunnet alle av våre tre første kamper. Tenker at vi er priviligert som har dette resultatet til nå, til tross for vårt forbedringspotensiale.

4. Hva bør vi bli bedre på?

I angrep kan vi bli mye mere stabil på tempo fremover. Hurtig frem med hurtig flytting av ball i fellesskap med en gang vi gjenvinner ballen. Og i etablert angrep kan vi bli mere samspilte slik at ikke våre skåringer er kun avhengig av at vi har sterke enkeltspillere som klarer å skape det meste selv. Når vi begynner å møte lag som er sterk på forsvar har dette en meget stor betydning for om utfallet bli i vår favør eller ikke.
Men, den første og største prioriteringen for øyeblikket er forsvarsevne 1:1. Vi må bli flinkere til å være tidlig på angripers pådrag slik at nimeteren eies 100% av oss. Og dette må vi kunne opprettholde stabilt gjennom hele kampen. Vi må også jobbe med å opprettholde kommunikasjonen gjennom hele kampen og ikke i perioder.

Marcus Sunnset 8, Steffen 7, Robert 4, Andreas 4, Lars Ole 4, Markus Engen 2, Endre 1

Neste hjemmekamp: søndag 29.10 Horghallen kl. 16:30 mot Surnadal